Skip to main content

Andere Roulette Vormen

Op onze website kan je alles lezen over de verschillende manieren waarop je roulette kunt spelen. Toch is niet alleen de manier van spelen bepalen, maar ook de variant die je bij het spelen van roulette kiest kan heel wat invloed hebben op je spel en mogelijkheden. Roulette kan gespeeld worden met allerlei voorkomende apparaten. Hierbij zijn computer, laptop, mobiele telefoon en tablet bereikbaar.

Al deze apparaten zullen geschikt zijn voor verschillende vormen van roulette, waarbij je dus niet alleen live, gratis of voor echt geld kan spelen met Europees roulette, maar ook met Frans roulette en Amerikaans roulette. Bij de vele roulette vormen die beschikbaar zijn kan je allerlei inzetten plaatsen. Jij bepaald hoeveel geld je plaatst bij een inzet, zolang je maar binnen de inzetlimieten van een speeltafel blijft.

Frans roulette
Frans Roulette kan op allerlei verschillende manieren gespeeld worden. Het speelveld zal blauw zijn, waarbij je allerlei termen ziet die uiteraard alles met roulette te maken zullen hebben. Bij het spelen van Frans roulette kan je verschillende inzetten plaatsen op nummer, maar ook inzetten op de zijkant van het speelveld. Wat betreft de nummers kan er gespeeld worden van 0 tot en met 36, die uiteraard allemaal in het roulettewiel ook beschikbaar zijn.

Europees roulette

Deze vorm van online roulette wordt het meest gespeeld. Net als bij Frans roulette wordt dit spel gespeeld met de nummers 0 tot en met 36. Je hebt dus 37 vakjes om in te zetten op nummer en kunt daarnaast ook aan de zijkant van het veld inzetten. Het verschil met Frans roulette is het uiterlijk van het spel. Europees roulette heeft namelijk geen blauw speelveld, maar een groen speelveld. Daarbij zijn de vakken hetzelfde alleen worden benamingen voor dezelfde inzetten in Engelse termen weergegeven.

Naast het inzetten op nummers bij deze twee varianten kan je ook kiezen voor een inzet in het zijvak. Hier kan je de grootste winstkansen vinden, maar zijn de uitbetalingen wel wat lager. Onder de outside bets heb je mogelijkheden om in te zetten op rood of zwart, hoog of laag en even of oneven.

Amerikaans roulette

De laatste onder de vormen van online roulette is Amerikaans roulette. Deze is qua mogelijkheden van inzet anders uitgevoerd en daarmee verschillende van de andere twee vormen van roulette. Bij Amerikaans roulette wordt doorgaans gespeeld op een groen speelveld. Hierbij kan je uiteraard inzetten op nummer en zijn ook inzetten op rood, zwart, even, oneven, laag en hoog beschikbaar.

Wat bijzonder is aan het Amerikaans roulette is dat er een extra vakje beschikbaar is in het roulettewiel. Dit is de extra 00, waar je uiteraard ook de mogelijkheid voor hebt om een inzet op te plaatsen. Met dit extra vakje heb je echter minder kansen op winst. Waar je bij een inzet op een enkel nummer bij Europees roulette een kans van 1 uit 37 hebt kan je bij Amerikaans roulette dus rekenen op een kans van 1 uit 38.

Lage en hoge inzet roulette
Veel mensen noemen onder de vormen van roulette spelen het lage inzet roulette en het hoge inzet roulette als een speelvorm. Dit heeft dan natuurlijk niet zo zeer te maken met geldende spelregels, maar wel met de mogelijkheden die je hebt om een inzet te plaatsen. Lage inzet roulette wordt gespeeld met inzetten vanaf 10 cent. Maxima liggen daarbij vaak zo rond de 40 á 50 euro. Kies je voor hoge inzet roulette, dan zal je begrijpen dat een hoger budget ook wel gewenst is. Hoge inzet roulette kan gespeeld worden vanaf 1 euro, waar maxima vaak liggen ronde de 100 tot 500 euro.

Als klapper op de vuurpijl zijn er online tal van speeltafels te vinden waarbij je met nog meer geld kunt spelen. Zo zijn er high limit tafels, waarbij je in kunt zetten met 1000 euro of meer. Daarnaast zijn er ook nog speciale VIP mogelijkheden bij het online casino. Deze geven exclusieve mogelijkheden, waarbij je kan rekenen op inzetten, waarbij het maximum op kan lopen tot 100.000 euro per speelronde. Welke inzet jij kan plaatsen is zoals gezegd grotendeels afhankelijk van je budget. Houd dit dan ook goed in de gaten en neem geen onnodige risico’s.